06 21 400 846 info@brendaheijnis.nl

Listen to the musn’ts, child,
Listen to the don’ts
Listen to the shouldn’ts
The impossibles, the wont’s
Listen to the never haves
Then listen close to me
Anything can happen, child,
anything can be

– Shel Silverstein – 

Brenda Heijnis Creatieve Communicatie

Ik hou ervan om alle creatieve communicatie rondom een bedrijf in een passend totaalplaatje te gieten, zodat jouw doelgroep precies weet wat jij te bieden hebt.
Of het nu een tijdloos logo, een mini-campagne, een advertentie, een product of een website is, ik doe het allemaal even graag. Een goed ontwerp, idee of tekst moet in al zijn eenvoud alles zeggen. Het moet geen one-day-fly zijn, maar als een jas passen om iemands visie en en jarenlang mee kunnen gaan. Mijn doel is om juist datgene te vinden wat jou onderscheidt en dat op te laten vallen. Het liefst doe ik dit voor midden- en kleinbedrijven, waarmee het contact persoonlijk is en je met een creatief ontwerp al gauw een verschil kunt maken. Als klein kind was ik eindeloos aan het tekenen en knutselen. De drang om te creëren bleef naarmate ik ouder werd bestaan. Sterker nog, het werd alleen maar groter. Al vroeg wist ik zeker dat ik een creatief vak wilde leren, waarmee ik mijn omgeving een beetje mooier kon maken.
Ik ben altijd bezig met beeld en tekst. Er is zoveel creatieve communicatie om ons heen. Wat kun je doen om op te vallen en een plekje te veroveren in de toch al overprikkelde hoofden van mensen?Vaak genoeg zie ik niet passende ontwerpen om me heen. Een logo dat ik al in honderden vormen op Pinterest ben tegengekomen, een tekst die te wollig of te algemeen is of een huisstijl die misschien niet al te duur was, maar net niets zegt en dus ook niets brengt. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar wat mijn klanten zeggen en níet zeggen. Ik zoek naar dat ene woord of pluspunt dat ik kan gebruiken om het vrije plekje in de volle hoofden van de doelgroep te vullen, waardoor jouw bedrijf opvalt en onthouden wordt. Want je wilt er niet na een half jaar achter komen dat jouw ontwerp in een net andere vorm door je concurrenten wordt gebruikt.

‘Als zelfstandig creatief kan ik alle dingen combineren die ik leuk vind om te doen.’

Toen ik na de HAVO naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam ging, merkte ik al snel dat ‘het grote idee’ bedenken mij het meest aantrok. Toen al was ik bezig met het concept achter een logo: een lijn mocht er nooit zomaar staan, het moest betekenis hebben. Na drie jaar GLA wist ik zeker dat ik naar de Willem de Kooning Academie in Rotterdam wilde. Bij de opleiding Advertising kon ik het ontwerpen met het conceptdenken combineren en helemaal losgaan op grote (strategische) ideeën. Nadat ik mijn diploma behaalde, werkte ik drie jaar als reclamecreatief bij verschillende bedrijven. Ik maakte onder andere campagnes, strategieën en TV- en radiocommercials voor zowel grote als kleinere merken. Na een tijd kwam ik erachter dat mijn hart toch niet bij de reclame lag. Ik had het gevoel dat niemand écht op mijn werk zat te wachten, terwijl ik juist dingen wilde maken waar mensen blij van werden. Ik volgde de opleiding Proza voor Kinderen en daarnaast de opleiding tot docent. Een aantal jaar heb ik het vak creatieve communicatie gegeven op mijn eigen oude school, nu Mediacollege Amsterdam genaamd.
Ondertussen vond ik een uitgever voor mijn kinderboeken. Toen ik zwanger werd van mijn dochter Julia, bedacht ik me: ik zal moeten kiezen, want ik kan niet alles blijven doen. Ik stopte met lesgeven en stortte me op mijn bedrijf Brenda Heijnis | Creatieve Communicatie en mijn toekomst als schrijver. Inmiddels zijn er drie boeken van me verschenen: mijn gedichtenbundel ‘Waar de wind waait’ (genomineerd door de Nederlandse Kinderjury), ‘Olle en de Boekenvloek’ (een avonturenverhaal voor kinderen vanaf 9 jaar) en Tikker, een verhaal over machteloosheid en vriendschap voor kinderen vanaf 10 jaar, uitgegeven door Hoogland en Van Klaveren. Nu is de cirkel rond: ik doe alles wat ik leuk vind en zou niet meer anders willen.

Zoek je iemand die je kan helpen bij alle onderdelen rondom je merkidentiteit? Mail of bel me dan gerust! 

Wil je meer weten over mijn kinderboeken? Kijk dan op www.brendaschrijftboeken.nl