Huisstijl laten maken:
haal het beste uit je bedrijf met een op maat gemaakte huisstijl die past als een jas

Wil jij jouw onderneming op de kaart zetten?

Een passende huisstijl geeft de identiteit van jouw onderneming een boost. En er zijn nog meer voordelen. Met een op maat gemaakte huisstijl:

... creëer je een professionele uitstraling

... onderscheid je je van concurrenten

... trek je de juiste doelgroep aan

... maak je een blijvende indruk

Joëlle Rijkers
Joëlle Rijkers
2023-09-10
Hele deskundige en professionele vormgever. Enthousiast, gepassioneerd, zeer zorgvuldig, creatief en iemand waar je echt van op aan kunt. Onderzoekend, communicatief sterk, denkt continu mee, is echt betrokken en gewoon heel leuk om mee samen te werken. Brenda is een echte aanrader!
Robert Berg
Robert Berg
2023-09-09
Ik heb Brenda een logo laten ontwerpen voor een nog op te leveren website, de communicatie verliep goed, Brenda dacht goed mee en ben zeer tevreden over het eindresultaat.
Mirjam Westerneng
Mirjam Westerneng
2023-09-08
Vanaf het eerste contact met Brenda voelde ik dat zij de aangewezen persoon was om een passend logo voor mij te ontwerpen. Ze neemt echt de tijd om naar je wensen en ideeën te luisteren. Vol positieve energie ging ik naar huis en al na een paar weken ontving ik verschillende, originele logo’s via de mail. Eentje sprong er echt uit voor mij. Samen hebben we naar het uiteindelijke logo toegewerkt. Superblij ben ik met het resultaat! Bedankt Brenda voor je professionaliteit, originaliteit, humor en aandacht!
Rick heijnis
Rick heijnis
2023-09-07
Brenda heeft voor mij de gehele website en nieuwe huisstijl gemaakt. Ik was en ben er nog steeds erg blij mee! Ze staat open voor de ideeën van de klant, maar geeft ook heel goed advies. Ook als er tussendoor aanpassingen gedaan moeten worden ben ik altijd snel geholpen!
Wouter Vd Heuvel
Wouter Vd Heuvel
2023-06-19
Ontzettend creatief, vernieuwend, fris en eigentijds. Ben blij met het resultaat, had ik zelf nooit kunnen bedenken.

Een huisstijl laten ontwerpen voor een professionele eerste indruk

Een huisstijl is veel meer dan alleen maar een logo en een paar kleuren. Het is de visuele identiteit van je bedrijf en een krachtig hulpmiddel om je merk te communiceren en te versterken. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf hebt, het laten maken van een op maat gemaakte huisstijl biedt talloze voordelen die de moeite waard zijn om te verkennen.

Heb jij een goed (merk)verhaal?

Hoi, ik ben Brenda, grafisch ontwerper, art-director, webdesigner en kinderboekenschrijver. Sinds 2012 maak ik unieke logo’s en huisstijlen voor ondernemers en MKB-ers. Om een goed logo te maken, is het belangrijk dat je weet wie je bent en welke toekomst jij voor je ziet met je bedrijf. Wat je missie en visie zijn en wat je wil uitstralen. Als al die dingen duidelijk zijn, trek jij de doelgroep aan waar je graag voor werkt en wordt je bedrijf jouw droombedrijf. Wil jij ook een sterk merkverhaal neerzetten? Download dan mijn gratis invulbare Huisstijl Werkboek om je bedrijf kraakhelder in kaart te brengen. 

Vanaf het eerste contact met Brenda voelde ik dat zij de aangewezen persoon was om een passend logo voor mij te ontwerpen. Ze neemt echt de tijd om naar je wensen en ideeën te luisteren. Vol positieve energie ging ik naar huis en al na een paar weken ontving ik verschillende, originele logo’s via de mail. Eentje sprong er echt uit voor mij. Samen hebben we naar het uiteindelijke logo toegewerkt. Superblij ben ik met het resultaat! Bedankt Brenda voor je professionaliteit, originaliteit, humor en aandacht!

Mirjam Westerneng

Vitamim.nl

Voorbeelden

De voordelen van een professionele huisstijl laten maken

Huisstijl laten ontwikkelen

 1. Herkenbaarheid en Consistentie

Een op maat gemaakte huisstijl zorgt voor directe herkenbaarheid van je merk. Het creëert een visuele eenheid die consistent kan worden toegepast op al je marketingmaterialen, van visitekaartjes en briefpapier tot je website, socialemediaprofielen en promotionele items. Deze consistentie helpt klanten en potentiële klanten je merk gemakkelijker te herinneren en te herkennen, wat cruciaal is in een competitieve markt.

 1. Professionaliteit en Betrouwbaarheid

Een goed ontworpen huisstijl straalt professionaliteit en betrouwbaarheid uit. Het laat zien dat je serieus bent over je bedrijf en dat je aandacht besteedt aan de details. Klanten zijn eerder geneigd zaken te doen met een bedrijf dat een professionele uitstraling heeft, omdat dit vertrouwen wekt en geloofwaardigheid opbouwt.

 1. Emotionele Connectie met je Doelgroep

Een doeltreffende huisstijl kan emoties oproepen en een connectie tot stand brengen met je doelgroep. Of het nu gaat om vertrouwen, enthousiasme, vreugde of nostalgie, je huisstijl kan de juiste snaar raken en een blijvende indruk achterlaten. Mensen voelen zich vaak meer aangetrokken tot merken die een emotionele connectie met hen hebben. 

 1. Duidelijke Branding en Positionering

Een op maat gemaakte huisstijl helpt je om je merk duidelijk te positioneren in de markt. Het communiceert je kernwaarden, je missie en waar je als bedrijf voor staat. Dit kan potentiële klanten aantrekken die zich identificeren met je merk en je waarden delen. 

 1. Concurrentievoordeel

In een wereld waarin consumenten worden overspoeld met informatie en keuzes, kan een opvallende huisstijl je een concurrentievoordeel bieden. Het kan je helpen om op te vallen tussen vergelijkbare bedrijven in je branche en consumenten aantrekken die op zoek zijn naar iets unieks en interessants. 

 1. Flexibiliteit en Herkenbaarheid in Verschillende Media

Een goed ontworpen huisstijl is flexibel en kan effectief worden toegepast in verschillende media en formaten. Of het nu op een website is, op sociale media, in gedrukte materialen of zelfs op bedrijfsvoertuigen, je huisstijl blijft herkenbaar en consistent, wat de impact ervan vergroot.

  Huisstijl laten ontwerpen

  1. Langdurige Investering

  Een op maat gemaakte huisstijl vertegenwoordigt een langetermijninvestering in je merk. Terwijl je bedrijf groeit en evolueert, blijft je huisstijl een constante representatie van wie je bent en waar je voor staat. Het vermijden van frequente rebranding kan kosten besparen en merkconsistentie behouden.

  1. Klantvertrouwen en Loyaliteit Opbouwen

  Een aantrekkelijke en professionele huisstijl kan het vertrouwen van klanten winnen en loyaliteit opbouwen. Klanten voelen zich vaak meer op hun gemak bij bedrijven die een consistente en aantrekkelijke visuele identiteit hebben. Dit kan hen overtuigen om terug te blijven komen voor je producten of diensten.

  1. Effectieve Communicatie

  Een goed ontworpen huisstijl kan in één oogopslag de essentie van je bedrijf of branche communiceren. Het kan de juiste boodschap overbrengen zonder veel tekst nodig te hebben, wat vooral nuttig is in onze snelbewegende digitale wereld.

  1. Juridische Bescherming

  Een op maat gemaakte huisstijl kan gemakkelijker worden beschermd door auteursrechten en handelsmerken, wat je merk beschermt tegen inbreuk door anderen. Het waarborgt dat je unieke visuele identiteit als intellectueel eigendom wordt erkend.

  Conclusie

  Een op maat gemaakte huisstijl is niet alleen een investering in het visuele aspect van je bedrijf, maar ook in je merk, je klantenrelaties en je bedrijfsgroei. Het biedt herkenbaarheid, consistentie, professionaliteit en een krachtige manier om je merk te communiceren. Het is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt door het opbouwen van klantvertrouwen, merkloyaliteit en concurrentievoordeel. Dus, als je nog twijfelt over het belang van een op maat gemaakte huisstijl voor je onderneming, overweeg dan de vele voordelen die het te bieden heeft en investeer in de toekomst van je merk. Een sterke visuele identiteit is een essentieel onderdeel van je succesverhaal.

  Voor wie werkt Studio Brenda Heijnis?

  Wij je graag dat ik een huisstijl voor je maak? Dan kunnen we telefonisch (via Zoom) al je wensen bespreken. Ook voor onderstaande elementen voor je huisstijl kun je bij mij terecht: