Email handtekening laten maken: haal het beste uit je zakelijke e-mails met een e-mailhandtekening in je eigen huisstijl

Waarom een email handtekening laten maken?

Een professionele uitstraling voor je bedrijf

Klanten hebben toegang tot je gegevens

Je onderneming is herkenbaar

Je kunt klanten naar je website trekken

Joëlle Rijkers
Joëlle Rijkers
2023-09-10
Hele deskundige en professionele vormgever. Enthousiast, gepassioneerd, zeer zorgvuldig, creatief en iemand waar je echt van op aan kunt. Onderzoekend, communicatief sterk, denkt continu mee, is echt betrokken en gewoon heel leuk om mee samen te werken. Brenda is een echte aanrader!
Robert Berg
Robert Berg
2023-09-09
Ik heb Brenda een logo laten ontwerpen voor een nog op te leveren website, de communicatie verliep goed, Brenda dacht goed mee en ben zeer tevreden over het eindresultaat.
Mirjam Westerneng
Mirjam Westerneng
2023-09-08
Vanaf het eerste contact met Brenda voelde ik dat zij de aangewezen persoon was om een passend logo voor mij te ontwerpen. Ze neemt echt de tijd om naar je wensen en ideeën te luisteren. Vol positieve energie ging ik naar huis en al na een paar weken ontving ik verschillende, originele logo’s via de mail. Eentje sprong er echt uit voor mij. Samen hebben we naar het uiteindelijke logo toegewerkt. Superblij ben ik met het resultaat! Bedankt Brenda voor je professionaliteit, originaliteit, humor en aandacht!
Rick heijnis
Rick heijnis
2023-09-07
Brenda heeft voor mij de gehele website en nieuwe huisstijl gemaakt. Ik was en ben er nog steeds erg blij mee! Ze staat open voor de ideeën van de klant, maar geeft ook heel goed advies. Ook als er tussendoor aanpassingen gedaan moeten worden ben ik altijd snel geholpen!
Wouter Vd Heuvel
Wouter Vd Heuvel
2023-06-19
Ontzettend creatief, vernieuwend, fris en eigentijds. Ben blij met het resultaat, had ik zelf nooit kunnen bedenken.

E mailhandtekening ontwerpen?

Wil je jouw zakelijke mails graag professioneel ondertekenen met een e-mailhandtekening in je eigen huisstijl? Maar kom je er maar niet uit hoe je dit op de juiste manier doet, zodat het er op ieder scherm en in ieder mailprogramma netjes uitziet?

Dan maak ik graag een e-mailhandtekening voor je. Het ontwerp maak ik in Canva en is een PNG bestand. Je kunt dit bestand zelf in je mailprogramma zetten en het eventuele linkje naar je website aan de afbeelding hangen. Dit zorgt voor een herkenbare en betrouwbare uitstraling.

Voor ESHPMa (alumnivereniging Erasmus School of Health Policy Management) heeft Brenda onze nieuwe website en huisstijl ontworpen. Het was een leuk en interessant proces, waarin Brenda ons heeft geïnspireerd met nieuwe ideeën en tips. We zijn ontzettend blij met het resultaat: een huisstijl en een website waar we op voort kunnen bouwen.

Pernette Gerla

ESHPMa.nl

Het belang van een e mail handtekening instellen voor je bedrijf

Een emailhandtekening laten ontwerpen

Als ondernemer ben je voortdurend bezig met het bouwen en onderhouden van je bedrijfsimago. Een van de meest over het hoofd geziene maar krachtige hulpmiddelen voor het versterken van je professionele uitstraling is een e-mailhandtekening in je huisstijl. Deze schijnbaar eenvoudige toevoeging aan je zakelijke communicatie kan aanzienlijke voordelen opleveren en je bedrijf helpen opvallen in een competitieve markt. In deze uitgebreide tekst zullen we de redenen bespreken waarom je als ondernemer een e-mailhandtekening in je huisstijl moet laten ontwerpen. 

 1. Een Eerste Indruk die Telt

We hebben allemaal gehoord van de uitdrukking “Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.” Dit geldt ook voor zakelijke communicatie. Telkens wanneer je een e-mail verstuurt, heb je de kans om een indruk achter te laten bij de ontvanger. Een e-mailhandtekening in je huisstijl is als een visitekaartje aan het einde van elk bericht. Het toont aan dat je professioneel en toegewijd bent aan je bedrijf.

 1. Versterk Je Merkimago

Een consistente huisstijl is essentieel voor merkherkenning en -versterking. Wanneer je een e-mailhandtekening ontwerpt die past bij je bedrijfslogo, kleuren en lettertypen, draagt dit bij aan de algehele herkenbaarheid van je merk. Ontvangers van je e-mails zullen snel je bedrijf identificeren, wat kan leiden tot een sterkere merkassociatie. 

 1. Gemakkelijke Toegang tot Contactgegevens

Een e-mailhandtekening bevat meestal je naam, functie, bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en website. Dit maakt het voor ontvangers uiterst gemakkelijk om contact met je op te nemen of je bedrijf online te bezoeken. Het minimaliseert ook de inspanning die ontvangers moeten leveren om relevante informatie te vinden, wat de kans vergroot dat ze daadwerkelijk contact met je opnemen.

 1. Professionele Uitstraling

Niets zegt “professioneel” als een zorgvuldig ontworpen e-mailhandtekening. Het wekt vertrouwen bij je klanten en zakelijke partners. In een zakelijke wereld waar geloofwaardigheid van cruciaal belang is, kan een professionele e-mailhandtekening het verschil maken tussen het winnen of verliezen van een zakelijke deal.

 1. Juridische Bescherming

In sommige industrieën en regio’s zijn er wettelijke vereisten met betrekking tot het opnemen van bepaalde informatie in zakelijke communicatie, zoals bedrijfsregistratienummers of juridische disclaimers. Door deze informatie op te nemen in je e-mailhandtekening, zorg je ervoor dat je aan de geldende wet- en regelgeving voldoet en minimaliseer je het risico op juridische geschillen.

  Een emailhandtekening laten maken

  1. Efficiëntie en Consistentie

  Het hebben van een gestandaardiseerde e-mailhandtekening bespaart tijd en garandeert consistentie in je zakelijke communicatie. Het elimineert de noodzaak om handmatig je contactgegevens en andere relevante informatie in elk bericht in te voeren. Dit zorgt ervoor dat elke e-mail die je verstuurt, dezelfde professionele uitstraling heeft.

  1. Marketingkansen

  Je kunt je e-mailhandtekening ook gebruiken als een subtiel marketinginstrument. Door links toe te voegen naar je laatste aanbiedingen, sociale media-profielen of recente blogposts, kun je ontvangers doorverwijzen naar andere waardevolle inhoud. Dit kan leiden tot meer websiteverkeer, betrokkenheid bij je merk en zelfs nieuwe zakelijke kansen.

  1. Flexibiliteit en Aanpassingsvermogen

  Een goed ontworpen e-mailhandtekening kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende situaties en campagnes. Dit betekent dat je specifieke berichten of oproepen tot actie kunt toevoegen op basis van wat het meest relevant is voor je ontvangers op dat moment. Dit maakt je communicatie persoonlijker en gerichter.

  1. Concurrerend Voordeel

  Niet alle ondernemers nemen de tijd om professionele e-mailhandtekeningen te laten ontwerpen. Door dit wel te doen, onderscheid je jezelf van de concurrentie. Het toont aan dat je bereid bent extra stappen te zetten om je bedrijf te verbeteren en te laten groeien.

  1. Kosteneffectief en Duurzaam

  Het laten ontwerpen van een e-mailhandtekening is een kosteneffectieve investering in je bedrijf. Het is een eenmalige uitgave die zichzelf terugbetaalt door de voordelen op lange termijn. Bovendien is het milieuvriendelijk omdat het de noodzaak van fysiek drukwerk vermindert.

  Conclusie

  Een e-mailhandtekening in je huisstijl is veel meer dan alleen een handtekening aan het einde van een e-mail. Het is een krachtig hulpmiddel om je professionele uitstraling te versterken, je merk te verankeren, gemakkelijke toegang tot contactgegevens te bieden en zelfs marketingkansen te benutten. Als ondernemer is het laten ontwerpen van een professionele e-mailhandtekening een investering die de moeite waard is en die je bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. Het is een kleine maar impactvolle stap naar een succesvolle zakelijke communicatie.